De Kunstroute

De Johan de Witt Scholengroep in Den Haag kiest voor een bijzondere vorm van cultuureducatie: alle lessen kunsteducatie worden gegeven door vakdocenten in Haagse culturele instellingen. Sinds 2010 volgen alle leerlingen van het Johan de Witt een cursus film, dans, theater of beeldende kunst in Filmhuis Den Haag, Korzo, Theater aan het Spui of Gemeentemuseum Den Haag. Het programma is in onderling overleg ontwikkeld.

Korzo verzorgt een divers dansaanbod voor leerjaar 1 t/m 4.

1e en 2e jaars volgen een cursus van zes lessen. In het eerste jaar krijgen ze een lespakket ontwikkeld rondom de moderne danschoreograaf Samir Calixto en hiphop choreografe Alida Dors. In het tweede jaar verdiepen ze zich in het bewegingsmateriaal van urban talent Shailesh Bahoran en moderne dans- en theatermaker Ryan Djojokarso.

De cursus voor de 3e en 4e jaars bestaat uit tien lessen. In dat jaar wordt er gewerkt aan een presentatie die in het Korzo theater wordt uitgevoerd. Inspiratie wordt gehaald uit het werk van de zeer getalenteerde choreografen Marina Mascarell en Guilherme Miotto. De leerlingen worden uitgedaagd om samen te werken en een eigen choreografie te maken.

You are here

Video