Jij bent 'm nog een keer!

De voorstelling Jij bent ‘m! (6+) keert deze maand terug in Korzo tijdens de 18de editie van Festival De Betovering in Den Haag (13-21 oktober). In deze Korzo-productie van choreograaf Ryan Djojokarso en theatermaker Bram Jansen jagen vijf dansers elkaar op. Ze worden steeds enthousiaster en verliezen zich in talloze variaties van tikkertje. Er ontstaat een speels spel waarin ze samen op zoek gaan naar de regels. Wanneer ben je af?

Ryan werkt altijd vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij voor Korzo’s talentontwikkellings-programma Voorjaarsontwaken in 2013 het duet Balts, het eerste in een serie over een jong, ongetrouwd koppel. In deze reeks verschenen daarna Nomophobia (CaDance 2015), On Hold (Voorjaarsontwaken 2016) en FINAL (Conny Janssen Danst, 2016).

In 2014 is hij samen met Bram gestart met een aantal voorstellingen waarin het duo zich afvraagt hoe dicht sport en spel bij dans liggen. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch sport (DOX), SPEED (Crosstown/Korzo) en Jij bent ‘m! (CaDance 2017). Jij bent 'm! is een sportieve en dynamische voorstelling waarin de gedragsregels tussen mensen langzaam worden blootgelegd. Uiteindelijk moet iedereen het eens worden over de spelregels, want pas dan kan het echte spelen beginnen.

Ryan is dit jaar genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017. Tijdens de 20e editie van het festival (5-8 oktober) wordt de eerste winnaar van deze nieuwe prijs bekend gemaakt. De prijs, ter waarde van  € 10.000,-, heeft als doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor publiek tussen de 4 en 18 jaar in Nederland. De prijs wordt geïnvesteerd in het nog te initiëren en ontwikkelen werk, dat in 2018 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaat.

You are here