Het hart sneller later kloppen van dans

Q&A Zahira Suliman

Deze maand stellen we je graag voor aan Zahira Suliman, één van de choreografen van de Crosstowners tijdens het jubileumfeest. Zahira heeft zelf ook het hele traject van Crosstown gevolgd en weet als geen ander wat de Crosstowners meemaken. In het teken van het jubileumfeest beantwoordde zij een aantal vragen over haar ervaringen:

Hoe ben je in aanraking gekomen met Crosstown? Wat is jouw verhaal daarachter?
Op school zag ik een poster hangen. Ik besloot naar een van de selectiedagen te gaan die Crosstown jaarlijks organiseert. Ik was direct onder de indruk van iedereen om me heen en vond de workshops prikkelend en uitdagend. Crosstown doet niet aan afwijzen, de selectiedagen zijn puur bedoeld om te bepalen in welke groep je terechtkomt. Iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te zijn, waardoor er altijd een warme en open sfeer hangt waar zelfs ik me, met mijn altijd aanwezige zenuwen en onzekerheid, op mijn gemak kon voelen - en dit is altijd zo gebleven. 

Wat zijn jouw hoogtepunten bij Crosstown?
Echt, ik zou het niet weten. Ik heb zo ontzettend veel moois mee mogen maken, en van zo veel bijzondere mensen mogen leren. De eerste die bij me opkomt is Cagdas Gulum; dat was iemand waar ik op dansgebied onwijs tegen op keek en waar ik me qua karakter tegelijkertijd in kon herkennen. Deze combinatie zorgde ervoor dat hij een grote inspiratiebron voor mij werd. Het rijtje van inspiratiebronnen is inmiddels zo sterk uitgebreid dat het te veel is om op te noemen. 

In het algemeen heb ik bij Crosstown wel echt veel geleerd over jezelf blijven in dans. Je hoeft niemand na te doen of te imiteren (al kunnen mensen je dus wel inspireren). In mijn derde jaar bij Crosstown mocht ik naar de productiegroep, en een onderdeel daarvan waren de drama-lessen van Annemarie de Bruijn. Ik weet nog zo goed dat ik mijn lachen probeerde in te houden bij een opdracht, waarbij ik me moest inbeelden dat ik balancerend met een boek op mijn hoofd naar voren moest lopen. Annemarie zei: “je hoeft je lachen niet in te houden he? Als je dat voelt, mag je dat gewoon laten zien. Je kunt ook lachend met een boek op je hoofd lopen”. Hetzelfde geldt voor dansen en dit was voor mij een belangrijk inzicht in waarom ik steeds zo sterk voelde dat ik gewoon mezelf kon zijn in dans zoals dat bij crosstown wordt aangeboden.

Welke impact heeft Crosstown in je leven gehad?
Het liet mij voelen hoe het is als je hart sneller gaat kloppen van dans, en als je de dagen tot de volgende les af gaat zitten tellen. Bij Crosstown ontdekte ik dat dans voor mij meer betekende: dat dans een passie van mij is. Crosstown heeft daardoor een belangrijke rol gespeeld in het besluiten daadwerkelijk een opleiding in dans te gaan volgen, waar ik op dit moment mee bezig ben.

Wat kunnen we verwachten van jouw voorstelling?
Gewoon komen kijken met zijn allen!

Het 10-jarig jubileum van Crosstown vindt plaats van 4 tot 12 juni 2016. Houd de site in de gaten voor meer informatie!

Posted on 25 February 2016 | 0 reacties

You are here