Het gesprek als bindende factor tussen vriendinnen, zussen en hoeren

Even bellen met: de actrices van Botten

In het vertrouwde Arnhem hebben Lotte Dunselman, Ellen Goemans en Anna Schoen een goed ontvangen première achter de rug. In de kleedkamer hangen de pruiken alvast klaar voor de tour door Nederland. Daar skypen we in aanloop naar Botten in Korzo over de achtergrond van het stuk en het centrale thema taal in de voorstelling. 

Stel je voor, een huiskamer met sec pratende, roddelende, ouwehoerende vrouwen. Wanneer vrouwen bij elkaar komen en in gesprek gaan is het typisch, heel anders dan in de aanwezigheid van mannen. Een gesprek gaat alle kanten op, er wordt gepraat over ditjes & datjes en ook veel over anderen. Een gedeeld gevoel van herkenbaarheid tussen de individuen zorgt voor een open sfeer. Een setting die ook terugkomt in de dialoog van Botten en natuurlijk alsnog heel toegankelijk is voor mannen.  

Op donderdag 26 november is Korzo even de huiskamer voor ‘een verbale slapstick in drie delen’. Taal en gesprek staan in Botten centraal. De kracht van taal in deze sociale context vormt de zuurstof voor de verbintenis. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen in een taaltrip vol gekwebbel, gezanik, gelach en vooral ook gezelligheid. De taal is volgens de actrices daar om je naasten te bereiken en jezelf te uiten. Zoals Ellen het aangeeft: ‘De taal kan ‘houden van’ laten zien, maar ook alles kapotmaken wat je lief is.’

Het delen van verhalen tussen vrouwen onderling is kenmerkend. Ook de dialoog zit vol met herkenbare uitspraken en situaties. Tijdens Botten komt dit terug in drie verschillende delen, waarbij Annie de doener, angstige Hannie en gezelligheidsmens Willie zich telkens op een andere manier tot elkaar verhouden. Als vriendinnen, zussen en hoeren. Steevast houdt het gesprek de band in stand. Want ‘Wie niet geeft kan niet ontvangen’ en ‘Alleen is maar alleen’, aldus de personages.

Met deze wil en noodzaak tot een dialoog nodigen de actrices u graag uit; ga er rustig voor zitten, plof neer op de bank in Korzo en geef u over aan de vloedgolf van woorden.

Botten in Korzo:
do 26 nov | 20.00
Voor meer info & tickets

Door Sarah van Soldt

Posted on 18 November 2015 | 0 reacties

You are here

Video