Diversiteit in verbindingen, grenzeloos te ervaren

Q&A Kenji van Nieuwenhuizen

Deze maand stellen we je graag voor aan Kenji van Nieuwenhuizen, één van de mannelijke dansers binnen Crosstown. Naast dat Kenji deel uitmaakt van de productiegroep, werkt hij ook hard aan zijn eindexamen. Dit seizoen ging hij op tour met de producties SPEED van Ryan Djojokarso & Bram Jansen en Drop out van Gwensley Paula. In het teken van zijn tourervaringen vroeg ik hem het volgende:

Hoeveel tours heb je meegemaakt? Wat is je leukste tourervaring tot nu toe?                                                                     
Ik heb twee tours meegemaakt, vorig jaar zijn we op tour geweest en dit jaar trokken we met SPEED & Drop Out door het land. Er is geen specifieke tourervaring te noemen, op tour gaan is over het algemeen een ervaring op zich! Het is altijd heel gezellig om met z’n allen de bus in te stappen en het land in te trekken. Tijdens het reizen zien we andere steden en is het leuk om ook mee te maken wat er buiten het theater en Den Haag allemaal gebeurt. Onderweg ontmoeten wij nieuwe mensen!

Wat is volgens jou het verschil tussen ‘thuis’ publiek en het publiek elders in het land? Merk je dit?
Nee, er is geen verschil tussen het publiek in Den Haag en ergens anders in het land. Het zijn allemaal mensen. Het is wel leuk dat wanneer we thuis optreden er allemaal vrienden kunnen komen kijken! 

Wat is de handtekening van Crosstown die jij tijdens de tour buiten de stad wilt achterlaten?
Wat Crosstown allemaal kan en doet, de diversiteit: theater, modern, hiphop. Maar ook de verbindingen binnen die diversiteit.

Kenji is nu alweer druk bezig in de Korzo studio’s om met Crosstown III te repeteren voor de nieuwe productie die in juni 2016 in première gaat. Nieuwsgierig? Houd onze website in de gaten of kom zelf meedansen tijdens de selectiedag op zaterdag 19 december!

Door Sarah van Soldt

Posted on 23 November 2015 | 0 reacties

You are here