Alioune Diagne choreograaf Crosstown

Tweede choreograaf Crosstown III - productie seizoen 17-18 bekend!

Naast Sheree Lenting zal choreograaf, danser en performer Alioune Diagne dit seizoen een choreografie gaan creëren voor de dansers van Crosstown III! Ook Alioune is geen onbekende bij Korzo.

Diagne is afkomstig uit en woonachtig in Saint-Louis, Senegal. Hij is artistiek leider van zijn eigen company, Compagnie Diagn’Art. Daarnaast organiseert hij sinds 2008 het jaarlijks terugkerende internationale festival Duo Solo Danse; een festival voor hedendaagse en moderne dans van over de hele wereld. Met dit festival bestaat een uitwisselingsprogramma met Korzo, waarbij Korzo-choreografen afreizen naar Saint-Louis om hun werk aldaar te presenteren in de open lucht, met de blote voeten in het zand. Zo namen onder andere Samir Calixto (2014) en Rutkay Özpinar (2015) al deel aan deze uitwisseling.

Diagne maakt voorstellingen gebaseerd op wat er gebeurt in de maatschappij en zijn werk levert een hedendaagse blik op thema’s die hem bezighouden. In seizoen 2017-2018 krijgt hij de kans om als één van twee professionele choreografen een eigen productie te maken met de dansers van Crosstown III. Deze productie staat op donderdag 31 mei (première), vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2018 op de planken in Korzo.

You are here