Wieke Hoekstra

Wieke is op haar zevende begonnen met dansen. Al snel kwam zij erachter dat ze verder wilde met dans en volgde in 2004/2005 de vooropleiding aan Lucia Marthas in Amsterdam.

In 2007 begon ze de 5 o´clock class op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waarna ze vervolgens de docentenopleiding heeft afgerond in 2012. Tijdens de 5 o´clock class en de docenten opleiding kwam ze zoveel verschillende dansstijlen tegen en heeft ze hierin de uitdaging gevonden om deze met elkaar te vermengen. Van Hiphop/Street tot Jazz, Modern en Show, dit zullen de leerlingen ook merken binnen haar lessen. Ze volgde naast haar opleiding lessen bij London Studio Centre en Pineapple dance studio´s in Londen, PARTS in Brussel en Broadway Dance Center, Steps en Peridance in New York.

Binnen Korzo geeft ze met veel plezier de educatielessen voor het Johan de Witt College. Tijdens haar stage bij Dance Works Rotterdam/André Gingras kwam zij met dit project in aanraking en vond het lesgeven aan middelbare scholieren zo leuk, dat ze dit is blijven doen. Wat ze het leukste vindt, is dat de leerlingen op deze manier in aanraking komen met het werk van verschillende choreografen en hier op hun eigen manier en met eigen creativiteit aan de slag gaan. De leerlingen zijn vaak ontzettend enthousiast, creatief en meedenkend, daarnaast ook lekker kritisch en heerlijk spontaan. Een feestje om deze lessen te mogen geven!

You are here