Junadry Leocaria

Urban danseres Junadry Leocaria (1985, Willemstad) is door haar expressieve en krachtige bewegingstaal een opvallende verschijning. Ze is al 13 jaar werkzaam als professional in de theater- en danswereld, o.a. bij ISH Dance Collective en in het verleden bij Don’t Hit Mama. Daarnaast is ze gespecialiseerd in waacking wat ze ontwikkeld heeft bij de dance crew Female Lethal (2009). De laatste jaren werkt Junadry ook als choreograaf, coach en docent. In haar eigen choreografieën zoekt ze naar manieren om de variatie aan dansstijlen op een organische wijze samen te brengen terwijl ze thema’s onderzoekt als zelfacceptatie en liefde voor jezelf, persoonlijke worstelingen en het vermogen om te groeien als mens.

Workshop Waacking

De dansvorm Waacking is een social dance afkomstig uit Los Angeles en is ontstaan rond eind jaren 60/begin jaren 70 in de underground gay clubs. Waacking is het product van de onderdrukte lhbt community. Men zocht een manier om zich te uiten en een wereld te creëren waar ze vrij konden zijn. Men gebruikte Hollywood ter inspiratie. Waacking is een zeer expressieve dansstijl die te herkennen is aan snelle armbewegingen, poseren en acteren. Waacking is o.a. geïnspireerd door de films/filmsterren van de jaren 70, daarnaast komt de inspiratie uit kungfu films, de Egyptenaren, disco, funk en Latin dansstijlen. 

In mijn lessen focus ik mij op de drie elementen van Waacking: Drills (armbewegingen), Punking (gedrag/acteren) en Posing (poseren). 

Waacking is een vrije dansvorm en bied daarom veel ruimte voor eigen inbreng.  In het begin kan het eng zijn omdat je jezelf moet leren blootgeven maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, voel en zie je jezelf groeien als danser maar ook vooral als persoon ;)

foto © Rob Hogeslag

You are here